FARKLI GÜBRE KAYNAKLARI

Çeşitli hayvanlardan elde edilen gübreler ve içerdikleri Potasyum, Fosfor, Nitrojen miktarları aşağıdaki tabloda yer almakta.
Güvercin gübresi gibi yüksek değerli gübrelerden daha az kullanmakta fayda var. Bitkiyi aşırı yükleyip kaybetmek te söz konusu.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bir çok bitki taze gübre sevmiyor. Ancak biberlerde ürün miktarı azaldığında taze gübre şerbeti ile destek verildiğinde çiçeklenme ve verim artıyor.

Yorumlar

  1. gübre kısmı da toprak kısmı da ne kadar zor bizler için. temiz toprak ve gerçek gübre öyle ha deyince bulunmuyor :(
    köye gittiğimizde şeytan diyor ki bul kamyon, yükle toprağı, gerçek yanmış koyun gübresini, getir dök bahçeye :)

    YanıtlaSil
  2. Fidelerim bu konuda çok şanslı. Onları dikeceğim yer Cavidan Hanım çiftliği hobi bahçesi , hem ilaçlama hem de gübreleme konusunda çok titiz davranıyorlar. Kullanacağım gübre hemen yanındaki süt üretimi yapılan çiftlikten bir sene önce alındı ve yanmaya bırakıldı. Sık sık gittiğim için yakından takip etme şansım oluyor. Geçen sene de aynı şekilde geç ama verimli bir üretim yapmıştım.
    Zirai ilaç kullanımına izin verilmediği için pembelerim temiz bir ortamda yetişecekler.
    Evdeki fideler için de Erenköy tren istasyonunun arkasındaki çiçekçiden aldığım yanmış koyun gübresini kullanıyorum. Ama ne kadar temiz ve katışıksız bunu bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Eren Tren İstasyonu'ndaki çiçekçiyi tam olarak tarif eder misiniz?

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Erenköy çarşı tarafındaki alt geçitten diğer tarafa geçip deniz yönüne (sola)doğru tren yoluna paralel yürüdüğünüzde hemen sol tarafta çiçekçinin bahçesini ve çiçeklerini görebilirsiniz. İsmini hatırlayamıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOMATESLE KARDEŞ BİTKİLER

BAHÇEDE BÖCEKLERLE MÜCADELE